Nils Jacobsen
Næringssjef

Det gode liv i Sokndal

Visjonen for Sokndal kommune er "Det gode liv". Vi ønsker at det skal være godt for alle å bo i vår kommunen. Samtidig ønsker vi at de som besøker Sokndal skal få en god opplevelse - en så god opplevelse at de kommer igjen og igjen.
Kultursenteret Gamle skolen- Foto: Gunnvor B. Krone © Sokndal kommune

Sokndal kommune er den sørligste kystkommunen i Rogaland.

Sokndal var den første kommunen i Norden som ble medlem av den internasjonale bevegelsen Cittaslow. Vi ønsker å prioritere livskvalitet og det gode liv. I Sokndal har vi ingen turister, bare gjester. Vi har egen kjærlighetsuke og fokus på de nære ting. I Sokndal er det lov å være annerledes og litt gal.

Ny/fullstendig rehabilitert grunnskole, god barnehagedekning, nyrestaurert sentralidrettsanlegg med kunstgress, godt utbygd eldreomsorg og en rekke lag og foreninger.

Sokndal er en av Norges største bergverkskommuner. Bergverksbedriften Titania er kommunens hjørnesteinsbedrift med verdens største ilmenittmalmforekomst. Ellers har kommunen et variert næringsliv med en rekke mindre bedrifter, campingplass, kulturhotell og mange butikker i kommunesenteret Hauge i Dalane.

Kommunen har et godt samarbeid med Sokndal Næringsforening, og ønsker flere etableringer og nye arbeidsplasser velkomne. Sokndal ønsker å være en næringsvennlig kommune med fokus på kvalitet og god service.

Det arbeides for tiden med flere store prosjekt: Jøssingfjord Vitenmuseum, regionalt motorsportsenter og flere vindmølleprosjekt er til konsesjonsbehandling.

Kommunen har for salg rimelige, store og attraktive boligtomter. Vi ønsker nye arbeidsplasser og nye innbyggere velkomne. Kommunen og private aktører har næringstomter til salgs og kan i samarbeid med private aktører tilby leie av kontorlokaler.

Ellers har Sokndal mye å tilby. Unike fiskemuligheter i innlandsvann, lakseelv og sjø. Flott natur med mange fine turområder med merkede turløyper og toppturer. En rekke unike severdigheter, bl.a. Sogndalstrand – fredet kulturmiljø med trehusbebyggelse fra 1700- og 1800-tallet, Jøssingfjord - kjent fra Altmark-affæren under 2. verdenskrig, 2 hus under fjellveggen i Helleren i Jøssingfjord, Sokndal kirke fra 1803, Lille Presteskjær Fyr ved innløpet til Rekefjord, Ruggesteinen - Nord-Europas største bevegelige steinblokk på 74 tonn, nedlagte Blåfjell Gruver, fruktbarhetskult på Rossland, verneverdig trehusbebyggelse i Rekefjord, det idylliske fiskeværet Nesvåg og mye annet.

Sist oppdatert 16.03.17 av Papirfly Superadmin